En sjeldent habil ulykkesfugl har endelig landet trygt

Etter en grundig intervjurunde ansatte Jobz en fremoverlent ung mann som het Simas Gaidelonis. Etter endt utdannelse hadde han fulgt etter sin far som allerede arbeidet i Norge. Simas utmerket seg fra første dag med fantastiske tilbakemeldinger fra kunder. Ganske snart ble han tilbudt fast stilling hos vår gode kunde O B Wiik og der er han fortsatt. Dette stykket skal derimot ikke handle om Simas, men om Linas, Simas’ far.

En dag ringte en bekymret Simas og han hadde en historie å fortelle. Hans far Linas hadde nå jobbet i Norge i fem, seks år og ofte ikke fått betalt, eller alternativt for lite betalt. Nettopp nå stod han i en situasjon hvor han hadde arbeidet i åtte måneder uten noen form for godtgjørelse. Arbeidsgiveren truet videre Linas med at dersom han sa opp ville han ikke motta noen form for lønn for utført arbeid.

Simas var fortvilet. I prinsippet var det nå han som forsørget den gjeldstyngede faren og moren. I tillegg var hans unge kone, som forøvrig hadde lært seg norsk på rekordtid og fått jobb i helsevesenet, gravid. Kunne Jobz ta en samtale med faren og undersøke kompetanse og arbeidsmuligheter.

Jobz møter og ansetter Linas:

En høflig og vennlig mann med gedigen tømrerbakgrunn som allerede kommuniserer brukbart på norsk. Det er ikke mulig å sjekke referanser siden arbeidet Simas hittill har utført i Norge har vært i arbeidslivets mørkeste kriker og kroker. Under nøye oppsikt sender vi Linas ut i et lag. Han er kunnskapsrik, nøyaktig, effektiv og hardtarbeidende.

Linas får i løpet av det neste året vist bred kompetanse i tømrerfaget, økonomien faller på plass og det er en hel og sterk mann som kommer inn på kontoret i ny og ne. Etterhvert blir Linas plassert i et langtidsoppdrag for Skanska eide Martinsen & Duvholt. Et stykke ut i oppdraget blir Linas og Jobz forespurt muligheten for at Linas og Pawel Zieman, en annen innleid fra Jobz, begynner i fast stilling i Martinsen & Duvholt.

Linas har nå vært ansatt i Martinsen & Duvholt siden 6.6.2014. Fra skyggesiden til bransjens mest seriøse. En familie er løftet og Norge bygges av en mann som betaler skatt i full fart. Et av mange lignende eksempler som gjør hverdagen i Jobz meningsfull.

Og Linas: Takk igjen for innsatsen.

“Jeg liker å betale skatt. Det gir meg trygghet.”
– Linas

 

Både Pawel og Linas har en utrolig høy arbeidsmoral og stor kunnskap innen sitt fagområde. Begge er selvgående og har derfor selvstendige arbeidsoppgaver som tilfredsstiller de faglige kravene som er satt av oss/byggherre.

Språkmessig har vi litt mer utfordringer med Linas enn med Pawel, men dette er løsbart. Kan også nevne at Pawel har en meget god tegningsforsåelse som gjør at vi alltid ligger et steg foran i produksjonen.  

Vil også nevne at Marius hos dere skaffer bra folk på kort varsel når vi har behov for dette.

Mvh

Ole-Petter fra Martinsen & Duvholt